lørdag 1. mai 2010

Mediene utvikler seg

"Så lenge mediene forandrer seg, så vil de menneskelige relasjoner også gjøre det"
- Mike Wesh

Dersom vi ville kommunisere med noen som bodde lang vekke før, sendte vi brev. Etterhvert kunne vi kommunisere over internett; E-mail.
Senere har kommunikasjonsmulighetene utviklet seg i stor grad. Vi kan chatte på MSN, facebook, twitter, youtube.. Ja, lista er lang. Men det stopper ikke der. Ved hjelp av Skype kan vi blant annet også ringe hverandre, videochatte osv. Dette var nok helt utenkelig da e-mailen kom.

Alle disse teknologiske utviklingene har fanget oppmerksomheten vår. Vi er oppslukt av å sjekke de siste oppdateringene på facebook eller chatte med ukjente mennesker over hele verden. Mange av oss kan sitte oppe hele natta. Redd for å gå glipp av noe.

Hva som vil bli mulig i framtiden er ikke mulig å tenke seg. Kommer hodene våre til å stikke ut av PC-skjermen som 3D når vi videochatter? Det høres rart ut nå, men når vi ser på forandringene som har skjedd de siste årene, er det nok stor mulighet for det..

2 kommentarer:

  1. Meget bra refleksjon over temaet. Du skriver veldig bra her. Du har en bra introduksjon og de lede oss inn i dein tankegang på en effektiv måte. Du skriver om at "vi er redde for å gå glipp av noe", det vi så absolutt. Mediene i dag går så fort at vi er nødt til å henge med ellers er vi ute av "samfunnet". Dette er noe å tenke over.

    SvarSlett
  2. Veldig bra skrevet fordi det er slik sannheten er nå.. Gode poeng

    SvarSlett